Spørsmål og svar

Blir det mye støv av slipingen?

Jeg tilbyr støvfri gulvsliping, mine maskiner tilkoblet spesial støvsugere med HEPA filter filterer bort 99% av støvet. Det gjør at man ikke behøver fjerne gardiner og ta ned bilder fra veggene.
Du slipper å måtte foreta en total rengjøring av huset etter jeg er ferdig med arbeidene.

Hvorfor slipe/fornye gulvet istedenfor kjøpe nytt gulv?

Det er miljøvennlig. Det koster en tredjedel i forhold til å legge nytt, og det øker verdien og inntrykket ved salg av bolig. Les gjerne mitt innlegg rundt det å ta vare på gulvet en har istedenfor å bytte, du finner innlegget ved å klikke HER.

Sliper du dørterskler?

Når en får fornyet gulvet ønsker de fleste at jeg også tar dørtersklene inn til de aktuelle rommene.
Det er så absolutt mye penere når tersklene og gulvet er likt behandlet, det koster noen hundrelapper pr terskel men er uten tvil verdt det.

Sliper du trapper/trappetrinn?

Jeg sliper trinn og trappeneser. Jeg anbefaler at du får en maler til å male opptrinn, underside av trappa samt vanger og rekkverk. Dette blir vanligvis alltid et svært pent resultat. 
Det er lurt at maler gjør sin jobb før jeg sliper trinn og trappeneser. Muligens er det nødvendig med litt småflekking på malingen etter at jeg har gjort min jobb, men da slipper du å risikere at maler ødelegger gulvbehandlingen ved å feste maskeringstape på trinnene. 

Sliper du gulvlister?

Jeg sliper ikke gulvlister. Du har følgende alternativer:

a) Du kan la dem være som de er. Jeg vil da slipe inntil så du slipper å demontere dem. 

b) Du kan male dem. Jeg anbefaler da at du maler dem et strøk eller to før jeg begynner min jobb. Jeg sliper inntil så du slipper å demontere dem, men vil kunne lage noe merker og striper på dem. Etter at jeg er ferdige med mitt oppdrag går du enkelt over og flikker der det er nødvendig. MERK: Ikke legg tape på et nybehandlet gulv. Limet kan dra av behandlingen eller gjøre skade på fargen på gulvet. 

c) Du kan demontere listene og bytte dem eller få en maler til å slipe og behandle dem. Så monterer du listene etter at jeg er ferdige med gulvet.

Sliper du kjøkkenbenker?

Jeg kan også slipe og behandle din kjøkkenbenk og/eller bordplate.

Hvor lang tid må det beregnes at oppdraget tar?

Hvor lang tid jeg bruker på et oppdrag kommer helt ann på antall kvadratmeter og hvordan gulvet ser ut. Et gulv som er veldig skadd tar det lenger tid å slipe, og større skader tar lengre tid å gjøre noe med. 

Et typisk oppdrag på 40 kvm tar omtrent tre dager å fullføre fra start til slutt, inkludert behandling.

Det tar ca 48 timer etter siste behandlings strøk før behandlingen er herdet nok til at møbler kan settes innpå. Helt herdet og fulle styrke har overflaten etter 7 døgn. Du vil få god informasjon i etterkant av oppdraget om hvordan du skal ta best mulig vare på gulvet ditt.

Kan du fjerne lim, sparkel eller avrettingsmasse?

Har du et vakkert heltregulv som du ønsker restaurere, men som er dekket av gammel lim eller sparkel så er dette absolutt mulig å redde.

Mange tror at gulvet bare må rives fordi det er fullt av avrettingsmasse eller maling – heldigvis for oss «gulventusiaster» så er dette feil. De aller fleste gulv kan reddes, dog med litt spesialverktøy. 

Om gulvet er malt, har lim eller sparkel på seg, så kan dette ofte fjernes ved å frese gulvet. Dette går ut på at jeg bruker en litt grovere maskin som fjerner et litt tykkere overflatelag. 
Det er en vurdering som må gjøres av meg etter å ha sett gulvet, men er det snakk om avrettingsmasse, lim eller maling så kan dette oftes fint freses bort gitt at slipesjiktet til gulvet er stort nok. 
 
Dersom det er ullpapp på gulvet kan ikke dette freses bort, men må fuktes og skrapes bort.

Trenger du mye strøm til dine maskiner?

Jeg behøver minimum en kurs med 16amp eller sterkere (ofte kan jeg koble meg på uttaket til komfyren på kjøkkenet).

Trenger jeg kontainer for avfallet?

Avfallet/støvet er i lukkede sekker som jeg om det er avtalt kan ta med meg og levere på miljøstasjonen for energigjenvinning når arbeidene er ferdige, så det er ikke behov for å leie seg kontainer eller annet.

Hva med gulvvarme?

Har du varmekabler eller annen gulvvarme i rommet/rommene som skal slipes så er det viktig å skru disse av dagen før jeg ankommer for oppstart arbeider, og at disse ikke skrus på igjen før tidligst 48 timer etter siste strøk med olje/hardvoks eller lakk er påført.

Bør jeg velge Olje, Hardvoksolje eller Gulvlakk?

*Gulvolje er laget av modifiserte plantebaserte oljer, og er en behandling som trekker inn i treverket.
Tenk på treverket som en svamp – er svampen full av vann kan du helle et glass rødvin over den uten at noe vin trekker inn. På samme måte er det med treverk. Det er et porøst materiale, men når det er mettet med olje kan ikke andre væsker eller smuss for den del, trenge inn og misfarge eller gjøre skade.
Gulvolje kommer i mange ulike farger. Gulvolje bør etterbehandles hvert år.

*Hardvoksolje, eller hardvoks som den også kalles, er et produkt laget på oljer og vokser fra naturen i kombinasjon med løsemidler og kjemikalier for å gi den de egenskapene den har.
Hardvoksolje er en mellomting mellom olje og lakk da den trekker litt inn i treverket, men også bygger et slitesjikt oppå treverket. Der olje trekker inn i treverket og lakk ligger oppå, er hardvoksolje altså en mellomting.
Hardvoksolje er et relativt nytt produkt, den kommer i mange farger og hadde lenge den fordelen over lakk at den var veldig matt i uttrykket. Derfor ble den raskt populær da den matte og lyse gulvtrenden kom over oss. Nå er det massevis av lakker som er like matte, og hardvoksolje er ikke lenger like populært da den krever vedlikehold. Hardvoksolje bør etterbehandles hver 2-3 år.

*Gulvlakk, jeg benytter i 90% av tilfellene vannbaserte gulvlakker. Fordelen med en vannbasert gulvlakk er at den har meget hurtig tørk, den lukter ingenting og er meget miljøvennlig. Andre fordeler med gulvlakk er at den er mer motstandsdyktig mot gulning samt at en enkelt kan på en rimelig måte få lysnet gulvene med bruk av hvitlakk. Du får gulvlakk også i helt matte utgaver.
Gulvlakk trenger ikke etterbehandles.

Hvorfor skal jeg velge deg til å slipe og behandle mitt gulv?

Jeg mener du skal velge meg for utførelsen blant annet grunnet jeg har arbeidet med sliping og behandling av gulv siden 1994, og er sønn av min far som har drevet eget firma innen gulv siden 1974. Således er jeg oppvokst «med gulv på brødskiven». Se gjerne min historie ved å klikke HER.

Ønsker du en gratis og uforpliktende befaring av ditt gulv? Da tar du kontakt med meg ved å klikke på knappen under her.